miercuri, 10 februarie 2010

CUM SE POT FURA BANII DUPA CARD , FARA BANCOMAT


Multa lume stie cum se fura banii cu ajutorul bancomatelor.
Mai sunt si alte metode…le stiti?
Sa presupunem ca esti la o benzinarie(magazin,restaurant….etc)….bagi benzina….te duci la casier…dai cardul si…..?
Casierul trece cardul printr-un aparat POS(cititorul de banda magnetica) si iti inmaneaza un terminal(pe care scrie numele unei banci) ca sa intorduci codul PIN….introduci PIN-ul si gata.
Dupa un minut casierul iti spune ca nu a functionat tranzactia si te roaga sa introduci din nou codul PIN.Faci din nou tranzactia si pleci bun bazat ca nu s-a intamplat nimic.
De data asta el a trecut cardul prin POS-ul bancii si tranzactia s-a efectuat cu succes. Numai ca, prima data, el v-a copiat banda magnetica a cardului si de asemenea codul PIN.
Dupa o luna de zile te trezesti ca nu mai ai bani in cont….te duci la banca si afli ca tranzactia ta a fost efectuata sa presupunem in Egipt sau tot in orasul tau.Cardul a fost reprodus si a fost golit in mai multe etape sau tot intr-o singura tranzactie.
Cu toate ca tu nu ai dat PIN-ul nimanui banca oricum nu te despagubeste deoarece e "PIN based transaction"
Solutia?
Daca casierul iti spune ca nu a functionat tranzactia, si-ti spune sa mai introduci inca o data codul PIN, atunci trebuie sa-ti arate un bon pe care scrie motivul din care nu a fost acceptata prima data tranzactia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu